Darila I ...

Da, december je tu, in ne, ni za vse vesel. Zato nehajmo regljati o tem, kako je vse čudovito, oblečeno v lučke, zavito v cimet in posuto s konfeti. 

Raje doza realnosti - brezposelnost narašča, spet smo v recesiji, ljudje so na ulicah. Trgovine so okrašene, božično-novoletni paketi in ponudbe razstavljene, odzivi ljudi na dejstvo, da je december, mesec, zaznamovan z besedo 'obdarovanje', pa različni.

Moj je premišljen, sistematičen in ima štiri pomembne cilje.

1. Tudi letos bom obdarovala. Ne zaradi božiča, ne zaradi vseh mož in palčkov, ampak ker želim ljudem, ki so mi to leto spet stali ob strani, izkazati vsaj drobno pozornost, ki naj velja tudi za naslednje leto.
2. O vsakem darilu bom skrbno premislila, oblikovala bom poimenski seznam obdarovancev in si zastavila okviren finančni načrt. Frazem, ki ga imam ob tem v mislih, se glasi: manj je več.
3. Vse, kar bom podarila, bo proizvod slovenskih ustvarjalcev/proizvajalcev. To je zavestna odločitev, plod želje, naj se denar, če se že obrača, obrne v pridnih rokah.
4. Darila, še tako drobna, bom poskušala čim bolj avtorsko okrasiti, zapakirati. S tem bo osebna nota daril morda še bolj očitna.

O poteku, idejah in dilemah, na katere bom do konca meseca naletela, bom sproti poročala.
Naslednjič že o tem, kako narediti seznam obdarovancev, koga vključiti, koga izpustiti in kako sprejeti neko razumno številko, ki za seboj ne bo pustila finančnega cunamija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar