Letos bi zelo rada, da bi med prazniki jedli kaj dobrega tudi izpod mojih rok in pečice! Vem, da je receptov za praznična peciva ogromno (preveč!), a jaz sem se odločila za eno zabavno krogličasto akcijo.
Takole sem si jo zamislila:
1. premislite, katero praznično pecivo najraje jeste in/ali pripravljate,
2. pošljite mi ta recept (ali spletno povezavo do njega) na kroglakroglica@gmail.com ali recept posredujte pod to objavo v komentarjih ali na fejzbuku,
3. jaz bom recepte zbirala do 23. 12. 2011,
4. potem pa po premisleku in okusu izbrala nekatere med njimi in jih preizkusila v praksi.
Zelo se priporočam za recepte za drobno pecivo s poudarkom na sestavinah, kot so čokolada, kokos, med in cimet, prednost pa bom dala vsem enostavnim, a okusnim receptom (zato se ni treba mučiti z iskanjem najbolj kompleksnega in neobičajnega recepta na svetu, da bi izpadli posebni - cenim preprostost ;)), ki neizurjene pekarice ne bodo spravili v zadrego, temveč jo bodo navdali s pekarsko samozavestjo, kar bo dvignilo tudi njen ugled izven kuhinje! :)
Da pa bodo vaše ideje in trud poplačane in ne bo usluga enosmerna, bom med vsemi, ki mi boste priporočili kak pekovski recept, izžrebala eno osebo, ki bo prejela drobno krogličasto novoletno pozornost, ki naj za zdaj ostane skrivnost! :)
http://crtast.blogspot.com/2007/12/boino-novoletna-peka-2del-medenjaki.html
OdgovoriIzbrišiTile so moji naj naj...vsako leto obvezno na sporedu :) Sicer je specalit zanje moj mož...jaz jih pa z veseljem jem :))))
jst imam kar nekaj priljubljenih keksov, tile so eni najbolj preprostih in super dobrih:
OdgovoriIzbriši250 g kokosove moke
120 g čokolade v prahu
100 g zmletih orehov
250 g sladkorja v prahu
3 jajca
Zmiksaš rumenjake in sladkor ter kokosovo moko, orehe in čokolado. Posebej zmiksaš sneg, dodaš masi in premešaš. Oblikuješ kroglice, jih povaljaš v sladkorju v prahu in pečeš 5 – 8 min na 180 °C oz. dokler ne razpokajo. Ohladiš na pekaču.